<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1702859635519913333\x26blogName\x3da+lil+sumthin+from+sumone~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://beinazie.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://beinazie.blogspot.com/\x26vt\x3d2073914089751486426', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

September 26, 2011

♥ sayang perempuan macam sayang barang..

Salam~

Mula-mula dulu, korg ingat tak betapa susah nya nak dapat duit tuk beli kereta/motor/camera/pc yg korg berkenan tu?.. Sakit jugak kan.. Pastu bila dah dapat, mesti korg rasa happy yg amat.. Bersyukur.. Korg rs bertuah sgt korg dpt kereta/motor/camera/pc yg korg berkenan slama ni..

Pastu korg jg dia elok2... Korg cuci kreta/motor tu semggu skali.. Lap habuk kat pc/camera tu tiap ari.. Pantang betol kamu klaw org luar ttbe pgg benda yg kamu sayang tu.. Klaw ada calar sket, perghhhh! Bad mood satu hari! Klaw bley lari amuk satu kampung, kamu dah bwat awal2 lg dh.. Ble ada duit lebih, korg akn belikan pape tuk upgrade kreta/motor/camera/pc kamu tu.. Ye laah.. Kamu mesti nak yg terbaik buat dia bukan?.. Maintenance dia kamu berikan 100% yg terbaik...

Sama laa macam perempuan.. Dulu nak dapat dia, susah bukan?.. Dia jual mahal laa, dia dh ada boyfriend lain laa, dia x ske kamu laa.. Pastu ble dah dpt, kamu rasa happy sgt kan.. Besyukur.. Rasa worthy segala penat lelah yg kamu dh lakukan semata-mata nk dapatkan dia sebagai kekasih kamu..

Jadi ble dah dapat tu, kenapa kamu xley nak jaga maintenance antara kamu dan dia baik2 macam kamu buat dekat barang kesayangan kamu tu?.. Kenapa ble dh dapat dia, kamu jadi lemau?.. Lemau macam mana?.. Lemau mcm ni..


Jejaka A dulu sentiasa smart tapi ble dah ada awek, Jejaka A ni sgt laa slekeh.. Ble ditanya kenapa begitu.. Ini jwpn nya..

"dulu xde awek kne laa smart2.. Baru ada awek nk lekat.. Ble dh ad yg lekat, tak yah laa susah2 nak smart2.. Dia dh ada tu.. Ok la tu.."
*pengakuan ikhlas dr sorg lelaki.. Sumpah sy x tpu..


Jadi kenapa macam tu?.. Kenapa bila kamu dah ada si dia, kamu anggap bahawa "ok laa.. Dia ada.. Dia takkan pergi mana.. Dia sayang aku so aku takyah nak bwat pape dah.." huuu.. Sangat laa salah anggapan kamu smua tu..

Perempuan pun nak kne maintain jugak.. Bukan dari segi pelaburan duit kamu kat dia.. Tapi dari segi pelaburan kasih sayang kamu kat dia..*tapi klau sekali sekala labur duit apa salah nya.. Benda kecik2 pun dh cukup.. Heee.. Kamu tahu tak kenapa dia jatuh cinta dengan kamu?.. Sebab dia jatuh hati dengan sikap kamu yang buat dia selesa dan rasa disayangi time kamu ngorat dia dulu.. Smua sikap kamu sebelum kamu jadi kekasih, semasa kamu mengorat dia, smua itulah yang buat dia jatuh hati dgn kamu.. Jadi kenapa bila dah dpt dia kamu berubah?.. Hurmm..

Sama macam kereta/motor/camera/pc kamu... Ada masa, tak semena-mena, diorg akan buat prangai... Merajuk x tentu pasal.. Padahal 5min sebelum tu ok jee.. Tu maksud nya, dia sj nak cari perhatian kamu, nak manja dengan kamu.. Tak pun, dia dlm cycle Prehistoric Monster Syndrome.. So kamu layan jelaa.. X semesti nya kne dgr betol2 apa yg dia ckp, but pretend kamu dgr, pretend kamu concern, I/allah dia akn cool down dan berenti buat prangai.. Jangan laa dgn kamu skali naik angin jgk.. Kalau kereta/motor/camera/pc kamu rosak, ada kamu maki2 dia pastu trus campak dia dalam sungai?.. Pastu trus g kedai beli yg baru?.. Takde kan?.. *tp kalau dah slalu sgt bwat prangai.. Eloklah dibuang terus jee ke dalam sungai tanpa ragu2.. Termasuklah perempuan skali pun..

Jadi.. Kalau kamu bley sayang kereta/motor/camera/pc kamu sangat2... Kenapa kamu xbley buat benda yg sama dgn perempuan?.. Tp kamu kne ingat satu perbezaan antara diorg.. Perempuan ada hati dan perasaan.. Klau dia dah sakit hati+sedih+kecewa dgn kamu.. Hati dia akan berubah dan dia bley pilih tuk tinggalkan kamu.. kereta/motor/camera/pc xde hati dan perasaan.. Dia xde pilihan...

Ps-saya tak kata perempuan tu baik dan sempurna.. Cuma kaum hawa ni terlebih sensitive, kaum adam lak kurang sket sensitivity nya..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

♥ When you think of happiness, I hope you think of me.
12:48 PM

♥ DIS GURL



    klaw dgn stranger.. sy pemalu orgnya.. klaw dgn member.. sy mmg tak tahu malu lgsung.. ^^

♥ TALK 2 HER

♥ HER TWEETS

♥ HER PAST